Coaching met paarden

 

Droom je van een nieuwe richting in je leven die meer afgestemd is op je diepste wensen? Zou je je krachtiger willen voelen in de keuzes die je maakt? Meer gemak en blijdschap willen ervaren bij het vormgeven van je leven?  Zou je in een veilige setting eens willen oefenen met een lastige situatie of een nieuwe mogelijkheid? Ben je nieuwsgierig naar paarden maar ben je ook bang voor ze?

 

Dan is een coaching met paarden misschien iets voor jou.

 

Paarden zijn zeer gevoelig en ze nemen feilloos onze energetische uitstraling, intenties en spanningen waar. Vanuit die gevoeligheid en waarneming reageren ze op ons, waarmee ze ons aanwijzingen aanreiken over onze houding en ons gedrag. In de samenwerking met paarden worden we gevraagd uit ons hoofd te komen en te ervaren wat op dit moment aanwezig is in het hier-en-nu in onszelf, in ons lijf, in de omgeving. We gaan vanuit ons denken naar het beleven. 

 

In een coaching met paarden kun je gaan doorvoelen waar een probleem zit, je kunt belemmeringen helder krijgen en ervaren, en je kunt in een veilige setting ander gedrag oefenen en nieuwe mogelijkheden ervaren.

 

Wat gaan we in de coaching doen?

 

Ik begin de coaching altijd met een gesprek waarin we meer helderheid brengen in je vraag. Waar gaat je vraag precies over? Waar in je lichaam ervaar je dat? Wat zie je zelf als mogelijke oplossingen? Hoe zou je dat vorm kunnen geven? Wat staat er in de weg? Wat zou je willen oefenen?

 

Dan gaan we naar de paarden. In de coaching zijn de paarden vrij om al of niet mee te doen. Soms reageren ze alleen vanaf een afstandje, soms komen ze dichterbij, soms kan het zijn dat je een opdracht krijgt met een paard. Ik werk vanuit respect voor het punt waar ieder in zijn proces staat – dat geldt zowel voor jou als coachee, als voor het paard. De sessie met de paarden kan je nieuwe inzichten opleveren, er kunnen confronterende of verdrietige momenten zijn maar ook ontroerende, ontspannende en grappige momenten. Samen onderzoeken we de betekenis van wat de paarden in het proces laten zien, en welke nieuwe mogelijkheden je dit oplevert.

 

In het nagesprek kijken we wat de sessie opgeleverd heeft en hoe je dit in je leven kunt toepassen. Het gaat erom dat jij vanuit je eigen kracht en inzichten een volgende stap in je ontwikkeling kunt zetten of de oplossing van een probleem kunt vinden.

 

Een coaching duurt gemiddeld anderhalf uur. Ervaring met paarden is niet nodig.

 

Ik ben aangesloten wij www.equidocoaching.nl.

 


Ervaringen van coachees

 

Katinka

Een fijne coaching door Caroline. Op weg naar de wei werd ik al in een prettige concentratie gezet. Tijdens het coachen zelf straalde Caroline rust en vertrouwen uit, waardoor ik het proces helemaal kon doormaken met haar aan mijn zijde. Ze begeleidde me met werkvormen en woorden, maar ook de welgekozen stiltes waren zeer behulpzaam. De paarden en de uitgestrekte wei maakten het plaatje af.

 

Hanneke van Doorn

Tijdens een paardencoaching sessie die ik met Caroline Pluvier heb mogen ervaren,  is er een helder licht geworpen op een thema rond verbinding in mijn leven. Onder de zachte, daadkrachtige en  intuïtieve begeleiding van Caroline in aanwezigheid van de paarden,  ontvouwde het proces zich op een natuurlijke wijze. Ik kon dat wat zich aandiende volledig  ontvangen en daardoor was het ook mogelijk om te beklijven. Ik kan Caroline vanuit ervaring  van harte aanbevelen.