Over mij

 

Hoewel ik al mijn hele leven gefascineerd ben door paarden en ook op verschillende momenten op paardrijvakanties ben geweest of lessen met paarden heb gevolgd, ben ik pas in 2012 serieus met paarden begonnen. Ik was toe aan een verdieping in mijn leven en een nieuwe richting in mijn werkende bestaan. Ik begon met lessen en vervolgens aan de docentenopleiding bij Terra Natura.

De werkwijze van Terra Natura spreekt mij enorm aan omdat uitgegaan wordt van gelijkwaardigheid tussen mens en paard. Je gaat op zoek naar communicatie, in verbinding zijn en groei op basis van vrijheid, lichaamstaal en authenticiteit. Ik heb dankzij de opleiding geleerd meer op mijn intuïtie te vertrouwen en mijn koppige weerstanden te laten varen. Ik ben een krachtiger en tegelijkertijd zachter mens geworden.

 

Ik kan me niks mooiers voorstellen dan werken met paarden en mensen. Ik word enorm blij als een paard, dat na slechte ervaringen jarenlang nauwelijks benaderbaar is geweest, haar verdedigingsmuren laat zakken. Ik geniet van hoe haar nieuwsgierige, zorgzame en vertrouwende karakter tevoorschijn komt. Ik word ook geweldig blij van een jonge leerling die zelfstandiger wordt en nog meer in contact komt met haar paard, en ook van haar paard dat steeds meer wezenlijke stevigheid in zichzelf ontwikkelt. Hier wil ik graag in verder, in het begeleiden van mensen en paarden naar een blijer leven waarin vertrouwen, zachtheid en innerlijke kracht leidend worden.

 

Opleidingen en clinics

* Intuitieve Communicatie met Dieren bij Mirjam Diepenbrock www.animalsoulacademy.com

* Terra Natura Equido docentenopleiding  www.terra-natura.nl

* Equido coaching opleiding www.equidocreations.nl

* diverse clinics bij Noora Ehnqvist www.sensitivehorse.com

 

En verder:

Ik heb sinds 2000 gewerkt als zelfstandig ecologisch tuinontwerper en hovenier (www.carolinepluvier.nl), en vanuit die achtergrond heb ik me verdiept in mogelijkheden om paardenweides te verbeteren op basis van het Paddock Paradise principe. Ik wil graag bijdragen aan betere leefomstandigheden voor paarden, waardoor meer recht wordt gedaan aan hun gezondheid, natuurlijke behoeftes en sociale gedrag.

 

Daarnaast heb ik samen met mijn man een website met wandelingen gemaakt voor Pilion, een prachtig gebied in Griekenland waar wij al jaren komen: www.pilionwalks.com.

 

Ik word in mijn dagelijkse leven geïnspireerd door: Noora Ehnqvist (www.facebook.com/noora.ehnqvist?ref=ts&fref=ts), Jeff Foster (www.lifewithoutacentre.com), Abraham Hicks (www.abraham-hicks.com), Bentinho Massaro (www.trinfinityacademy.com) en Eckhart Tolle (https://www.youtube.com/watch?v=0KNefVPDbsQ).